OLIWNY RAJ - OLIWY CASAS DE HUALDO PACHNĄ ZIELONYM... I TO JEST PIĘKNE
Witajcie 😊
Firma Oliwny Raj jest importerem i sprzedawcą oliwy pochodzącej z Hiszpanii, z rejonu Toledo.
Pamiętasz jak pachnie świeżo skoszona trawa?
Powąchaj oliwę zaraz po otwarciu butelki... Co czujesz? Jeśli czujesz "zielone" znaczy że właśnie otworzyłeś hiszpańską oliwę Casas de Hualdo.
Oliwki w młynie Casas de Hualdo wyciskane są w ciągu maksymalnie 6godzin od zbioru owoców z drzewa.
Oliwa jest ekstrahowana (poprzez wyciskanie i odwirowanie) wyłącznie na zimno i wytwarzana z ogromną starannością. Bez użycia chemii, bez żadnych dodatkowych zabiegów powstaje 100% sok z oliwek.
Te oliwy są naprawdę wyjątkowe 💙 niesamowicie pachną i smakują 💙
Wczorajszy dzień u Nas pachniał "zielonym" Na śniadanie zaserwowałam Caprese - klasyczną sałatkę z pomidorów, mozzarelli, bazylii, odrobiny grubo mielonego pieprzu kolorowego, kapki octu balsamicznego i przepysznej oliwy Picual.
Picual to jedna z najbardziej popularnych i długowiecznych odmian oliwek na świecie.
Dla wcześnie zbieranych oliwek, a więc tych najlepszych, charakterystyczny jest pikantno-pieprzny posmak. Dobra oliwa (a Picual należy do grona najlepszych 20 oliw świata TOP 20 w katalogu Flos Olei) charakteryzuje się również dużą ilością polifenoli (antyutleniaczy) - to one dają efekt drapania w gardle.
Oliwa Picual ma bardzo uniwersalne zastosowanie, możemy ją użyć zarówno dodań z warzyw, dziczyzny ale równie dobrze komponuje się z naszymi "świniaczkami".
Doskonale uzupełnia smak każdego dania, dlatego właśnie zyskała wiele nagród i wyróżnień.
Kolejna bardzo smakowita oliwa to Manzanilla.
Manzanilla to odmiana bardzo soczystych i apetycznych oliwek. Ze względu na dużą ilość polifenoli wydaje się być bardzo pikantna dzięki czemu możemy zmniejszyć ilość ostrych przypraw w daniu.
Moja propozycja na użycie tej jakże aromatycznej oliwy jest bardzo prosta - kurczak pieczony 💙
Tylko spójrzcie na ten pięknie przypieczony zad 😍 Czyż nie wygląda pięknie, apetycznie i zachęcająco? Chrupiąca skórka dzięki zastosowaniu oliwy zyskała dodatkowo nieziemski posmak i aromat. Dodatkowo, ziemniaczki opiekane w tłuszczu wytapianym z kurczaka wymieszanym z oliwą..... paluchy lizać 😻
Kolejna z oliw jaką wczoraj wykorzystałam to Arbequina.
Jest to najłagodniejsza z oliw Casas de Hualdo, dlatego można ją zastosować do każdego dania. Idealnie współgra z warzywami (zarówno surowymi jak i gotowanymi), grillowaną rybą czy serami.
Zachwyca bursztynowym kolorem, gęstą konsystencją jak i cudownym aromatem.
Firma Oliwny Raj jest importerem i sprzedawcą oliwy pochodzącej z Hiszpanii, z rejonu Toledo.
Pamiętasz jak pachnie świeżo skoszona trawa?
Powąchaj oliwę zaraz po otwarciu butelki... Co czujesz? Jeśli czujesz "zielone" znaczy że właśnie otworzyłeś hiszpańską oliwę Casas de Hualdo.
Oliwki w młynie Casas de Hualdo wyciskane są w ciągu maksymalnie 6godzin od zbioru owoców z drzewa.
Oliwa jest ekstrahowana (poprzez wyciskanie i odwirowanie) wyłącznie na zimno i wytwarzana z ogromną starannością. Bez użycia chemii, bez żadnych dodatkowych zabiegów powstaje 100% sok z oliwek.
Te oliwy są naprawdę wyjątkowe 💙 niesamowicie pachną i smakują 💙
Wczorajszy dzień u Nas pachniał "zielonym" Na śniadanie zaserwowałam Caprese - klasyczną sałatkę z pomidorów, mozzarelli, bazylii, odrobiny grubo mielonego pieprzu kolorowego, kapki octu balsamicznego i przepysznej oliwy Picual.
Picual to jedna z najbardziej popularnych i długowiecznych odmian oliwek na świecie.
Dla wcześnie zbieranych oliwek, a więc tych najlepszych, charakterystyczny jest pikantno-pieprzny posmak. Dobra oliwa (a Picual należy do grona najlepszych 20 oliw świata TOP 20 w katalogu Flos Olei) charakteryzuje się również dużą ilością polifenoli (antyutleniaczy) - to one dają efekt drapania w gardle.
Oliwa Picual ma bardzo uniwersalne zastosowanie, możemy ją użyć zarówno dodań z warzyw, dziczyzny ale równie dobrze komponuje się z naszymi "świniaczkami".
Doskonale uzupełnia smak każdego dania, dlatego właśnie zyskała wiele nagród i wyróżnień.
Kolejna bardzo smakowita oliwa to Manzanilla.
Manzanilla to odmiana bardzo soczystych i apetycznych oliwek. Ze względu na dużą ilość polifenoli wydaje się być bardzo pikantna dzięki czemu możemy zmniejszyć ilość ostrych przypraw w daniu.
Moja propozycja na użycie tej jakże aromatycznej oliwy jest bardzo prosta - kurczak pieczony 💙
Tylko spójrzcie na ten pięknie przypieczony zad 😍 Czyż nie wygląda pięknie, apetycznie i zachęcająco? Chrupiąca skórka dzięki zastosowaniu oliwy zyskała dodatkowo nieziemski posmak i aromat. Dodatkowo, ziemniaczki opiekane w tłuszczu wytapianym z kurczaka wymieszanym z oliwą..... paluchy lizać 😻
Kolejna z oliw jaką wczoraj wykorzystałam to Arbequina.
Jest to najłagodniejsza z oliw Casas de Hualdo, dlatego można ją zastosować do każdego dania. Idealnie współgra z warzywami (zarówno surowymi jak i gotowanymi), grillowaną rybą czy serami.
Zachwyca bursztynowym kolorem, gęstą konsystencją jak i cudownym aromatem.
A oto moja propozycja użycia tej wspaniałej oliwy.
Sałatka - prosta, zdrowa, kolorowa, apetyczna.
No cóż, powiem tylko tyle... w życiu nie próbowałam lepszej oliwy.
Od dawna wiadomo że oliwa jest dużo zdrowa ale i wśród oliw można wyszukać prawdziwe perły. Przede wszystkim trzeba poznać skład produktu, gdyż możemy trafić na wyjątkowy badziew w postaci oliwy z wytłoczeń oliwnych...
Jeśli chcecie mieć pewność że kupujecie dobry produkt, powinniście zaufać firmie Oliwny Raj i wypróbować asortyment jaki oferują.
Ja swoją odrobinę zdrowia już mam a Wy?
Pięknie napisany post, aż chce się je naprawdę wypróbować;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i polecam z całego serduszka. Póki co lepszej nie miałam okazji próbować a jak tak się stanie zaraz Wam się pochwalę.
UsuńLubię kombinować z aromatami, a tłuszcz jest nośnikiem smaku. Też chętnie potestowałabym takie oliwy :D
OdpowiedzUsuńto prawda, jako nośnik smaku zdają egzamin w 100%, wystarczy dodać odrobinę i już czuć różnicę :)
OdpowiedzUsuń