ZIELONO-CZERWONO-BAŁE

Wczorajszy dzień upłynął właśnie pod takimi barwami 😊




 Idealnie dobrana mieszanka 18 ziół i przypraw do każdej potrawy. Na bazie naturalnych składników bez soli i glutaminianu sodu. Przyprawa wspomaga działanie układu pokarmowego, poprawia procesy trawienne organizmu, można dodawać do dań dla dzieci, Doskonale pasuje do mięsa wieprzowego, drobiu, do ryb, warzyw, sałatek, surówek, do dań gotowanych jak i pieczonych lub marynat. W skład mieszanki wchodzą: papryka czerwona, cebula, lubczyk, bazylia, gorczyca biała, czosnek, kolendra, oregano.
Zaserwowałam wczoraj gołąbki bez zawijania  po mojemu. Już tłumaczę o co chodzi z tymi barwami.
Czerwony- mięso, przyprawa Digesty, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy
Zielony- kapusta pekińska, szczypiorek, natka pietruszki, bazylia
Biały- ryż, czosnek, śmietana, mąka

Uwielbiamy gołąbki ale nie zawsze mam czas i chęć się bawić w skomplikowany proces zawijania ich w kapustę. Dlatego idąc na łatwiznę wczoraj podałam je w inny sposób 😀
Wersja dla tak leniwych jak ja.




Do wysokiego naczynia (ja lubię w garnku) wrzucamy mięso mielone, drobno pokrojoną sparzoną kapustę, można zeszkloną cebulkę ale ja o tej porze roku wolę szczypiorek, podgotowany delikatnie ryż, jajko i przyprawy. Ja zastosowałam doskonałą mieszankę Digesty- Zioła ojca Mateusza ponieważ ma tak szerokie zastosowanie że trudno jej się oprzeć. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli masa jest za rzadka można dodać troszkę bułki tartej. W międzyczasie można na spokojnie przygotowywać sos. Ja robię tradycyjny pomidorowy ale znam ludzi, którzy jadają gołąbki z pieczarkowym i też smakują wyśmienicie.
Do garnka wrzucam suszone pomidorki, czosnek,cebulę, natkę pietruszki i bazylię.







Z powstałej mięsnej masy formuję średniej wielkości kulki i obsmażam na oliwie odlanej z pomidorów.






Obsmażam tylko chwilkę żeby delikatnie je zarumienić. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.






W międzyczasie sos zaprawiłam koncentratem, zabieliłam lekko śmietaną wymieszaną z mąką. Takim sosikiem zalewam gołąbki i wstawiam do piekarnika.






Po 30min. w temp.180st. danie gotowe.





Smacznego 😁

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jest to znak, że ktoś mnie czyta :D

AVON - SUKCES FIRMY GWARANTUJE ŚWIETNA KONSULTANTKA

Dzień dobry 😊  Jak wszystkim wiadomo, jest na polskim rynku kilka firm kosmetycznych, działających w systemie sprzedaży bezpośredniej. Ta...

Copyright © 2014 Testowanie z Marieną , Blogger