PODRAVKA
Dziś śródziemnomorsko-polski obiad serwuje Podravka.
Karkówka w sosie 😍 ale to nie jest taki zwyczajny sos...mianowicie mięso było wcześniej "obłożone" pastą warzywną Ajvar-łagodny, która swój kolor i aromat zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu południowej Europy jak również doskonale dobranej mieszance przypraw. Pasta nie zawiera konserwantów i sztucznych aromatów. Chorwacja w czystej postaci
Z racji iż oboje z mężem uwielbiamy nowe smaki to przetestowaliśmy już Ajvar-ostry w połączeniu z gulaszem...
Niestety zdjęć gotowego dania nie posiadam, gdyż zaniosłam mężowi do szpitala i nie chciałam robić fotek jak idiota :D i tak patrzyli na mnie dziwnie bo cały dzień spędzałam w szpitalu przy mężu....
Mogę Was wszystkich zapewnić że gulasz był wyśmienity.
Co do dzisiejszego dani to jak zwykle na noc obłożyłam mięso pastą i wstawiłąm do lodówki. Następnie podsmażyłam z cebulką i przełożyłam do garnka, dodałam jeszcze trochę pasty żeby smak nie był rozwodniony. Nie dodawałam już żadnych innych przypraw. Pichciłam ok.30minut pod przykryciem, zagęściłam kapką mąki i oto efekt. Przyznaję że karkówka nabrała zupełnie nowego, niespotykanego smaku. Mięso wyśmienicie zaabsorbowało pastę warzywną, dzięki czemu można wyczuć delikatny posmak papryki. Coś pysznego. Polecam każdemu spróbować.
A oto efekt końcowy 💕 Pyszna karkówka w sosie warzywnym Ajvar paprykowo-bakłażanowym.
Smacznego !!!!
Karkówka w sosie 😍 ale to nie jest taki zwyczajny sos...mianowicie mięso było wcześniej "obłożone" pastą warzywną Ajvar-łagodny, która swój kolor i aromat zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu południowej Europy jak również doskonale dobranej mieszance przypraw. Pasta nie zawiera konserwantów i sztucznych aromatów. Chorwacja w czystej postaci
Z racji iż oboje z mężem uwielbiamy nowe smaki to przetestowaliśmy już Ajvar-ostry w połączeniu z gulaszem...
Niestety zdjęć gotowego dania nie posiadam, gdyż zaniosłam mężowi do szpitala i nie chciałam robić fotek jak idiota :D i tak patrzyli na mnie dziwnie bo cały dzień spędzałam w szpitalu przy mężu....
Mogę Was wszystkich zapewnić że gulasz był wyśmienity.
Co do dzisiejszego dani to jak zwykle na noc obłożyłam mięso pastą i wstawiłąm do lodówki. Następnie podsmażyłam z cebulką i przełożyłam do garnka, dodałam jeszcze trochę pasty żeby smak nie był rozwodniony. Nie dodawałam już żadnych innych przypraw. Pichciłam ok.30minut pod przykryciem, zagęściłam kapką mąki i oto efekt. Przyznaję że karkówka nabrała zupełnie nowego, niespotykanego smaku. Mięso wyśmienicie zaabsorbowało pastę warzywną, dzięki czemu można wyczuć delikatny posmak papryki. Coś pysznego. Polecam każdemu spróbować.
A oto efekt końcowy 💕 Pyszna karkówka w sosie warzywnym Ajvar paprykowo-bakłażanowym.
Smacznego !!!!
Nie widziałam wczesniej tych produktów z Podravki - jesli faktycznie nie maja konserwantów itd to warto po nie sięgnąć
OdpowiedzUsuńpolecam jak najbardziej, mi najbardziej smakuje ostry ale wszystkie są super.
OdpowiedzUsuń