E-NATURALNE - PIĘKNA KAŻDEGO DNIA

Dzień dobry 😊

O produktach firmy E- Naturalne miałam już przyjemność pisać, dziś kolejna porcja dobrych wiadomości. Zacznę od najlepszego kremu do twarzy dla cery naczynkowej, jaki miałam okazję używać.
Krem do cery naczynkowej z kwasem laktobionowym...
Krem zamknięty w plastikowej butelce o pojemności 50ml z pompką, dzięki której w łatwy i wygodny sposób aplikujemy kosmetyk.
Jak zauważyliście, głównym składnikiem w tym kremie jest kwas laktobionowy. Kwas laktobionowy wspomaga proces złuszczania naskórka, aktywuje komórki do produkcji włókien kolagenowych (dzięki czemu skóra staje się bardziej jędrna i elastyczna). Dzięki obecnej w jego składzie galaktozie kwas laktobionowy wykazuje ponadto działanie łagodzące podrażnienia i przeciwzapalne. Złuszcza zrogowaciałą warstwę skóry, regeneruje jej stan, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, a także odbudowuje barierę ochronną skóry.
Wkleję Wam kochani skład kremu ze strony producenta  gdyż jest przebogaty i nie chciałabym aby umknęły Wam jakieś szczegóły...

Krem z dla cery naczynkowej z kwasem laktobionowym marki Lynia. Zawarte w kremie składniki aktywne takie jak KWAS LAKTOBIONOWY oraz ekstrakty z LUKRECI i CZARNEGO BZU wpływają łagodząco na skórę, nawilżając ją oraz regenerując. Dodatkowo wzmacniają elastyczność naczynek włosowatych, działają przeciwzapalnie, bakteriostatycznie oraz przeciwutleniająco. OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY wygładza zmarszczki oraz drobne blizny, będąc przy tym bogatym źródłem witamin A, E i C oraz nienasyconych  kwasów tłuszczowych. 
Kwas laktobionowy łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry. Posiada działanie złuszczające i wygładzające, zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek, wzmacnia barierę naskórkową i wspomaga proces odnowy komórkowej. Ponadto wiąże wodę, tworząc na powierzchni skóry film ograniczający utratę wody. Dodatkowo kwas laktobionowy wykazuje silne właściwości przeciwrodnikowe. Pobudza syntezę kolagenu. Nie podrażnia skóry, może być więc stosowany u osób ze skórą suchą, wrażliwą i naczyniową, a także ze skłonnością do trądziku lub innych schorzeń skórnych (egzema, łuszczyca, łojotok).
Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek wydobytych z wnętrza dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.
Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).
Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy.
Głównym składnikiem ekstraktu z lukrecji jest kwas glicyryzynowy posiadający silne właściwości wiązania wody w skórze, poprawiając w ten sposób jej jędrność, oraz kwas glicyretynowy (składowa kwasu glicyryzynowego). Lukrecja dzięki tym substancjom wykazuje działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciwalergiczne oraz przeciwutleniające. Chroni skórę przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz leczy rumień wywołany nadmiernym opalaniem się. Lukrecja jest pomocna w leczeniu dermatoz, które wymagają ciągłego leczenia sterydami. Ponadto stanowi idealny składnik kosmetyków do cery tłustej, trądzikowej i skłonnej do powstawania stanów zapalnych. Dzięki zawartości izoflawonoidów wykazuje działanie antybakteryjne, łagodzi podrażnienia oraz zmniejsza wrażliwość skóry. Z kolei dzięki zawartości glabryndyny wykazuje działanie depigmentacyjne i wybielające. Glabrydyna blokuje tyrozynazę - enzym odpowiedzialny za powstawanie przebarwień.
Sambucus nigra produkowany jest z drogocennych kwiatów bzu. Polecany dla cery ze skłonnością do pękania naczynek, ale także stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych. Stymuluje produkcje kwasu hialuronowego oraz zwiększa nawilżenie i regenerację."

Sami widzicie zatem, że skład i właściwości kremu powalają i w życiu nie napisałabym tego nie używając fachowych określeń... A tak po mojemu to krem po prostu jest świetny, dzięki niemu naczynka stają się mniej widoczne (swoją drogą nie wiem co robię źle ale nie mogę się ich pozbyć na stałe, może dlatego, że mam nadciśnienie? Nie wiem, ale się dowiem. Jak tylko zmienię krem na taki, który nie jest ewidentnie do cery naczynkowej, na twarzy pojawia mi się linia rzek polskich...)
Krem można stosować zarówno rano jak i wieczorem, jest doskonałym podkładem pod makijaż, ma przepiękny (taki świeży, cytrusowy zapach), doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy i nie obciąża skóry. Skóra dzięki niemu staje się nawilżona, mięciutka i gładka jak pupcia niemowlaka, aż miło jej dotykać 😍 ale co najważniejsze, dużo mniej widoczne stają się naczynka. Stosowany regularnie zapewnia nie tylko świetne nawilżenie i regenerację ale również ochronę przed szkodliwymi czynnikami.
Tak mała dawka kremu a tak wiele korzyści 😊💙💙
Kolejnym kosmetycznym hitem jaki otrzymałam od firmy E-Naturalne jest Olejek z witaminą C.
Bardzo prosta, szklana buteleczka ( co ważne w przypadku olejków jest to ciemne szkło, aby olej nie jełczał) o pojemności 15ml. Korek zakończony jest pipetką, dzięki której bardzo łatwo nabrać olejek i zaaplikować.
Olejek (co dość oczywiste jest tłusty), ma ciemno żółty kolor i pięknie pachnie, ciężko mi określić cóż to za zapach ale bardzo delikatny i wręcz słodki. Nakłada się dobrze, rozsmarowuje i wchłania nieco wolniej (jak to olejek).
Olejek to serum do codziennego stosowania, polecany szczególnie do cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Kosmetyk łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia, głęboko nawilża, ujędrnia oraz delikatnie rozjaśnia cerę. Dzięki doskonałemu składowi, zapewniamy pełną ochronę i regenerację naszej skórze.
"
Olejek z witaminą C (Tetraizopalmitynian askorbylu) to gotowe serum do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności polecany dla cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Łagodzi podrażnienia, głęboko nawilża, ujędrnia oraz delikatnie rozjaśnia. Olejek posiada silne właściwości regenerujące oraz rewitalizujące. Zawarta w nim stabilna witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia oraz wspomaga walkę z trądzikiem. Olej z pestek śliwki nadaje kosmetykowi delikatnego marcepanowego zapachu. 
Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.
Olej z pestek śliwki tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych.
Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek wydobytych z wnętrza dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.
Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).
Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy.
Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny.
Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.
Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.
Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.
Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej."

Dzięki regularnemu używaniu olejku moja skóra nabrała pięknego koloru, miękkości, delikatności oraz stała się bardziej jędrna. Olejowanie to bardzo prosty zabieg, który przynosi wiele korzyści cerze.

Ostatni kosmetyk jaki testowałam to maska algowa PEEL- OFF w żelu z witaminą C.
 Maseczka zamknięta w foliowym opakowaniu, podzielonym na dwie części. W jednej saszetce znajduje się neutralna baza, w drugiej aktywny żel.

Składniki z obu saszetek należy wylać do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszać, powstałą w ten sposób maseczkę nakładamy na twarz przy pomocy szpatułki. Należy pozostawić na twarzy na 5 minut do zupełnego stężenia żelu. Po tym czasie maseczkę zdejmujemy, zaczynając od brzegu i delikatnie ciągnąc. powiem Wam, że w moim przypadku to już chyba rodzaj jakiejś fobi ale uwielbiam tego typu maseczki (a szczególnie moment ściągania).😀😀
Maseczka posiada wysoko skoncentrowane składniki aktywne, dzięki czemu czas zabiegu jest wyjątkowo krótki, lecz bardzo efektywny. Produkt jest połączeniem Alg oraz witaminy C. Maska przede wszystkim idealnie nawilża i tonizuje skórę, jednocześnie ją rozjaśniając oraz nadając jej miękkości i blasku. Dodatkowo maska posiada świeży zapach zielonej herbaty, co sprawia, że zabieg staje się jeszcze przyjemniejszym doznaniem. Gotowy kosmetyk, idealny do domowych oraz gabinetowych zabiegów. Produkt polecany dla każdego rodzaju cery.
Szczerze przyznaję, że te kosmetyki poprawiły wygląd mojej cery, stała się promienna, jędrna i intensywnie nawilżona, ale to co mnie interesowało najbardziej, to obkurczone a przez to mniej widoczne naczynka.
Z czystym sumieniem polecam produkty firmy E-Naturalne, zarówno te które dziś opisałam, jak i każdy inny, gdyż jestem przekonana o ich dobroczynnym działaniu.




7 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju maski i kremy,to juz chyba podchodzi pod uzależnienie :P
    pozdrawiam,
    https://hopploshet.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie też już nabiera to formy uzależnienia ale pod warunkiem, że sa to dobre kremy.

      Usuń
  2. Uwielbiam kremy i maseczki a wczegulnosci do suchej cery

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja się cieszę, że co raz więcej firm produkuje kosmetyki dla cery naczynkowej.

      Usuń
  3. Przyznam szczerze, że zaciekawiła mnie ta maseczka ^^
    Pozdrawiam ♥ wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jest to znak, że ktoś mnie czyta :D

AVON - SUKCES FIRMY GWARANTUJE ŚWIETNA KONSULTANTKA

Dzień dobry 😊  Jak wszystkim wiadomo, jest na polskim rynku kilka firm kosmetycznych, działających w systemie sprzedaży bezpośredniej. Ta...

Copyright © 2014 Testowanie z Marieną , Blogger