OCTIM - DODATKI ZE SMAKIEM

Dzień dobry 😊

Wyobrażacie sobie dania z grilla bez dodatku w postaci musztardy lub "zimne nóżki" bez octu?
Ja sobie nie wyobrażam, dlatego właśnie teraz, czyli w pełni sezonu grillowego, chcę Wam przedstawić pewną firmę.
Co tak na prawdę sprawia że nasze dania są doskonałe?
Z pewnością dobrej jakości produkty 😊
Dla takiego laika kuchennego jak ja, bardzo ważnym są też wszelkiego rodzaju dodatki, a więc przyprawy, sosy, musztardy... wszystko co nadaje smak naszym potrawom.
Dziś chcę Wam przybliżyć jedną z firm, która zajmuje się produkcją takich dodatków.


Octim to firma z długą tradycją, powstała w 1965r, natomiast w 1994 zawiązała się spółka pracowników, która wykupiła firmę i rozpoczęła działalność pod nazwą Octim.
Firma zajmuje się produkcją octu, musztard, ketchupu i sosów.

To, co wyróżnia Octim , to pasja i zaangażowanie, które uwidaczniają się w działaniu firmy od samego początku jej istnienia.

Inspiracją do tworzenia nowych kompozycji smaków są tradycyjne przepisy Warmii i Mazur oraz ekologiczne, lokalne produkty, których jakość potwierdzają zarówno certyfikaty, jak i zadowolenie wiernych smakoszy.

Dzięki utrzymywaniu najwyższej jakości produktów, firma została doceniona i uhonorowana wieloma nagrodami, co zaowocowało jeszcze większym zaangażowaniem i dbaniem o rozwój firmy a także o zwiększanie asortymentu.

Otrzymałam super pakę z produktami, dzięki czemu znów mogłam zamknąć się w mojej maleńkiej kuchni i bawić się w kucharza.
A oto i zawartość paczki:



Większość produktów jest Nam wszystkim doskonale znana, zarówno musztarda sarepska jak i ocet jabłkowy znamy, kochamy i używamy. Mnie bardzo zainteresowała "glazura balsamiczna o smaku figi".
Ponieważ ostatnimi czasy bardzo lubię eksperymentować w kuchni postanowiłam przygotować danie właśnie z jej użyciem a żeby jeszcze bardziej zróżnicować smak użyję również "musztardy ze śliwką suszoną".
Będzie to karkówka pieczona ziemniaczkami i surówką.
Zatem potrzebujemy 4 spore kotlety karczku, glazurę balsamiczną, łyżka musztardy z suszoną śliwką,1 cebulę, odrobina pieprzu czarnego i soli do smaku.
Wieczorem zrobiłam marynatę i zostawiłam w niej mięso aby porządnie przeszło wszystkimi smakami i aromatami. Ponieważ glazura jest bardzo gęsta i wyrazista w smaku, dolałam odrobinę wody.




Po kilkunastu godzinach w lodówce mięso dokładnie przeszło aromatem więc można zabrać się za pieczenie.
Dlaczego pieczone? Zdrowiej, moim zdaniem smaczniej i totalnie bez nakładu pracy 😀
Wrzucam mięsiwo do woreczka zamykam i do piekarnika hop na 45min. w temp. 180 stopni. Po tym czasie rozcinam delikatnie woreczek i mięsko nabiera "rumieńców".


No i cóż mam Wam napisać? Popatrzcie 💗



Doskonałym dodatkiem do gotowego, mięciutkiego i aromatycznego mięsa okazał się sos musztardowy- czosnkowy z ziołami.
Pychotka 💙💙💙
Koniecznie wypróbujcie wszystkie produkty firmy Octim 

                                                     Smacznego 😵

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy pozostawiony komentarz. Jest to znak, że ktoś mnie czyta :D

PHILIPS OVI MINI- URZĄDZENIE, DZIĘKI KTÓREMU OSZCZĘDZISZ CZAS I ZADBASZ O ZDROWIE RODZINY.

 Dzień dobry 😃 W dzisiejszych czasach każdy pragnie być młody, piękny i oczywiście zdrowy. Nie na wszystko mamy wpływ, głównie jeśli chodzi...

Copyright © 2014 Testowanie z Marieną , Blogger